Konsolidace půjček

07.04.2015 20:42

Pojem konsolidace půjček značí jednu velkou výhodu v tom, že měsíčně ušetříte až několik set korun na splátkách, které se díky této transakci sloučí do jedné.  V mnoha případech dojde k ulehčení složité finanční situace, která byla zbytečně zatěžována několika nevýhodnými úvěry, ze kterých plynuly vysoké splátky.

Konsolidace půjček jsou určeny pro takové klienty, kteří mají několik závazků vůči více jak dvěma věřitelům, a nechtějí měsíčně nadále posílat více splátek, u kterých zbytečně platí za poplatky.

Konsolidovat lze neomezený počet půjček od různých věřitelů, k vyřízení je zapotřebí pouze mít u sebe smlouvy od všech sjednaných půjček, aby se dalo jednoduše propočíst, kolik je schopný klient v konečné fázi ušetřit.

O tento produkt můžete zažádat jak v bance, tak i u nebankovního sektoru, přičemž podmínky pro její získání jsou různé a odlišné. Banka sice nabízí konsolidaci za dobrý úrok, ale pro její splnění má striktní a přísná pravidla, tudíž schválením projde málokdo, oproti tomu u nebankovního ústavu, kde úroková sazba je o něco vyšší, ale zas je vysoká míra a pravděpodobnost schválení.

Částka, na kterou je možné se dostat bývá v řádech statisíců, záleží však na bonitě klienta. Pokud se rozhodnete konsolidovat své půjčky do výše 50.tis, netřeba dokazovat ani svůj příjem. Pokud ale budete chtít zažádat o částku daleko vyšší, například 300.tis, mějte na paměti, že budete muset zřejmě prokázat, jakým způsobem půjčku máte v plánu splácet, a zda na to máte patřičné předpoklady.

Není zcela neobvyklé, že i u takové konsolidace je zapotřebí ručit nějakým svým majetkem, neboť pokud se jedná o vysoké částky, ani poskytovatel u nebankovní společnosti nechce mít riziko s poskytnutím úvěru.

Parametry konsolidace bývají odlišné, většinou jsou šité na míru tomu danému klientovi, aby mu vypomohly se současnou finanční situací a do budoucna se předešlo následným problémům.